20 Nisan Cumartesi 2024
AnasayfaKadıncaTüp BebekTüp Bebek Zor Bir Tedavi mi?

Tüp Bebek Zor Bir Tedavi mi?

Tüp Bebek Zor Bir Tedavi mi?

Hamileliğin doğal yollarla sağlanamadığı durumlarda tüp bebek tedavisi uygulamak uygun görülmektedir. Tüp bebek zor bir tedavi mi yöntemidir? sorumuza bu makalemizde cevap bulmaya çalışacağız.

Böyle durumlarda tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen her çiftin tıpta var olan yeni teknikleri kullanarak bebek sahibi olmasını sağlanır. Bu tedavide asıl amaç, kadın yumurtalık ve erkek spermlerinin doğal yollarla döllenmemesi halinde laboratuvar ortamında gerçekleştirilmesidir. Tedavide, kadın ile erkeğin üreme hücresi 2 gün boyunca vücut ısısına uygun olan bir ortamda bekletilmektedir. Bu süre zarfında yumurtaların yaklaşık %50’sinde döllenme meydana gelmektedir.

En son döllenen yumurtalar kadının rahmine yerleştirilir. İşlemin sonunda kadınların yaklaşık yarısı hamile kalmaktadır. Ama hamilelikte düşük riski de olabilir. Tüp bebek tedavisi, tıbbi açından zor bir tedavi değildir. Hastaların günlük işleri aksamadığı gibi çiftler normal hayatlarına da devam edebilirler. Ayrıca tüp bebek tedavisindeki işlemler acısız ve ağrısızdır.

Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?

Tüp bebeğe sahip olmak isteyen çiftler adet döneminin 2. veya 3. gününde tedaviye başlamaları gerekir. Ayrıca tüp bebek tedavisinin birden fazla yöntemi de bulunmaktadır. Tüp bebek tedavisi bir anda olmadığı gibi aşama aşama gerçekleştirilir.

Bu aşamalar;

  • Yumurta gelişimi
  • Yumurta toplama işlemi
  • Döllenme işlemi
  • Embriyo transferi

Tüp bebek tedavisinden önce bilinmesi gerekenler

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce yapılması gereken ilk ve en önemli görev, aileye başarı ile başarısızlık oranlarını anlatmaktır. İlk denemenin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda ikinci denemeye geçilmesi için uygun zaman seçilmelidir.

Normal şartlar altında tedaviye başlayan her çiftin, %100 başarı olmadığını bilmesi gerekir. Tedavi sonunda hamile kalıp kalmamak oldukça normal bir sonuçtur. Ayrıca birçok hastanın hamile kalmaması daha olası bir sonuç olacaktır. Kadının hamile kalmasının belli bir yaşı birde süresi vardır.

İstenilen hamileliğin oluşamama nedeni nedir?

Günümüzde genel olarak embriyo seçimleri görünümlerine göre tercih edilmektedir. Gerçekten iyi olduğu düşünülen embriyolar, en çok %70 oranında iyidir. Bu nedenle eksik embriyo ile vücut hamileliğe girmemektedir. Ayrıca doğal yollarla istenilen hamileliğin oluşmamasının nedeni de bundan kaynaklanmaktadır.

Tüp bebek ile bölümümüzde yer alan makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz…

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER