24 Nisan Çarşamba 2024
AnasayfaSağlıkMigren Ağrısı Nasıl Hafifler

Migren Ağrısı Nasıl Hafifler

Migren Ağrısı Nasıl Hafifler?

Migren ağrısı için uzman hekim tarafından önerilen, migren tedavisine yönelik ilaçları kullanabilirsiniz. Epilepsi, depresyon, hipertansiyon gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılan ilaçların aynı zamanda migreni önlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Migren tedavisi için kullanılan ilaçlar iki kategoride ele alınır. Ağrı giderici ilaçlar, koruyucu tedavide kullanılan ilaçlar. Ağrı giderici ilaçlar migren atağı geçirdiğiniz sırada alınarak ağrıyı azaltmada oldukça etkili olur.

Koruyucu tedavide kullanılan ilaçlar ise özellikle migren ataklarının şiddetini ve sıklığını azaltmanız için etkilidir. Günlük ve düzenli olarak ilaçları kullanmanız tavsiye edilir. Migren hastalığı tedavi stratejisi baş ağrısının sıklığına ve şiddetine göre değişir. Hamile ve emziren migren hastalarının bazı ilaçları kullanmaması uzman tavsiyesidir. Bazı ilaçlar çocukların migren ataklarını tetiklediği için özellikle kullanılmamalıdır. Doktorunuz migren sırasında sizin için en ideal, iyileştirici olan ilacı önerecektir.

Migren Nasıl Bir Hastalıktır?

Migren kliniksel bir tanıdır. Hasta ve hekim görüşmesi sonrasında nöroloji uzmanı tarafından herhangi bir tetkik yapılmasına gerek duyulmadan tanı konularak hasta tedavi sürecine geçilir.

Migrenin Nedenleri Nelerdir?

Migrenin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Genellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle atakların ortaya çıkmasında serotinin dâhil olmak üzere beyin kimyasallarında oluşan çeşitli dengesizlikler hastalığa en büyük nedendir. Migren sırasında beyin zarlarında ağrı derecesi değişen ağrılar ortaya çıkarak bazı çeşitli kimyasallar salgılanabilir. Bu durum migrenin ağrısının ortaya çıkmasında en büyük nedendir. Kalsitonin gen ilişkili peptit migreni arasında rol oynayan önemli kimyasalların başında gelir.

Hamilelik ve menopoz sırasında migren karakteri, hastalık oluşum sebepleri ve görülme sıklığı değişmektedir. Yapılan araştırmalara göre migrenin genellikle menopoz sırasında geçtiği görülmüştür. Bazı kadınlar migren ataklarına gebelik sırasında başlar. Giderek kötüleşen, ağırlaşan ağrılar hastanın alanında uzman bir hekimden yardım almasını gerekli kılar. Bazı hastalarda gebelik süresince migren atakları görülmemekte olup genellikle doğum sonrası yeniden ortaya çıkmaktadır.

Sağlık Bilgileri bölümümüzde yer alan makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sağlık bilgileri kategorimizde yer alan tüm makalelerimiz bilgi amaçlı olup, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER