29 Mart Cuma 2024
AnasayfaÇocukÇocuk ve Korku İlişkisi

Çocuk ve Korku İlişkisi

Çocuk ve Korku İlişkisi

Çocuk ve korku ilişkisi psikolojik olarak travma yaratacak problemler arasında yer alır. Çocuğunuzun gelişiminde korku ve baskı ile iletişim kurulması çocuklarda psikolojik sorunların başlangıcı olarak görülür. Ailelerin çocuklarına karşı göstermiş oldukları davranışlarda mutlaka dikkatli olmaları ve baskı üzerine iletişim kurmamaları gerekir.

Korku ile büyütülmeye çalışılan çocuklarda gelecekte büyük psikolojik sorunlar ortaya çıkar ve tüm sorunlarını korku baskı yöntemiyle çözmeye çalışır. Anne ve babasına karşı korku besleyen çocuklar aileleriyle sağlıklı iletişim kuramadıkları için sıkıntı ve üzüntülerini dile getiremez. Bu nedenle ailelerin çocukların üzerinde korku ve baskı kurmak yerine sevgi ve karşılıklı saygıya dayanan iletişim kurmaları gerekir.

Korku ile eğitilen çocukların gelecekte yaşayacakları sorunlar

Korkuyla edilmeye çalışılan çocukların gelecekte yaşayacakları sorunların en başında özgüven eksikliği gelir. Bu çocuklar toplum içerisinde kendilerine bir yer bulmakta zorlanırlar.

Bu yüzden kendilerini toplumdan dışlanmış hissederek yalnızlık duygusu ile baş etmek zorunda kalacaktır. Bu durum çocukların tüm hayatlarını etkileyecek sonuçlar yaratan ağır travmaların yaşanmasına neden olacağı gibi ailelerinden öğrenmiş oldukları korku ve baskı eğitimlerini hayatı boyunca başkalarına uygulama eğilimine girerler.

Özellikle ailelerine karşı öfke ve kin beslemelerine neden olacağı için tüm yaşantıları boyunca ailelerinden nefret ederler ve aile ilişkilerinde kopmalar ve problemler yaşanır. Tüm bu sorunların yaşanmaması için çocukların eğitilirken sevgi ile eğitilmesi gerekir.

Korku çocukların eğitim hayatına etkileri

Korku çocukların eğitim hayatını olumsuz etkileyen en önemli nedenlerden biridir. Ailelerinden korkan çocuklar hata yapma korkusu ile sürekli kendilerini baskı altında hissederek derslerinde başarısız olurlar. Bu durumun temel nedeni başarısız olma korkusunun psikolojilerin de yaratmış olduğu baskıdır. Çocuklara baskı uygulanarak korkuya dayalı eğitim ve terbiye uygulanması çocukların gelecekteki karakter yapılarını olumsuz etkiler. Bu duruma maruz kalan çocuklarda genellikle altını ıslatma gibi problemler yaşanmaktadır. Bu durum çocukların daha da içine kapanmalarına neden olur.

Son olarak bilmelisiniz ki çocuğunuz sizin düşmanınız değil. Onunla bir dost, arkadaş ilişkisi yaşamaya çalışın. Onunla konuşun, sizinle bir şeyler paylaşmasını sağlayacak ortamlar oluşturun. Ama sizin de onun ebeveynlerini olduğunu unutmamasını da sağlayın.

Çocuk Psikolojisi kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER