20 Eylül Cuma 2024
AnasayfaBebekBebeğim Kabız Oldu

Bebeğim Kabız Oldu

Bebeğim Kabız Oldu Ne Yapmalıyım?

Kabızlık sorunu bebeklerde de çok fazla yaşanan boşaltım sistemi sorunlarındandır. Bu durumlarda bebeklerde huzursuzluk durumu çok fazla olduğundan dolayısıyla da bu durum ebeveyn tarafından telaş yapılmasına nedendir. Bebeklerde kabızlığın birden çok sebebi olabileceği gibi; bu nedenle tedavi yöntemleri de farklı olabilir. Bebeğim Kabız Oldu yazımızda bu sorunu nasıl üstesinden gelebileceğinizi anlatacağız.

Bebeğin kabız olup olmadığını anlamak için yapılan tuvalet sayısı değil, bebek kakasının durumudur. Bebek anne sütü ile besleniyorsa susuzluk durumu yaşaması pek mümkün değildir ancak mamaya geçmiş bir bebeğin su alma durumu kesinlikle dikkat edilmelidir.

Kabızlığın yoğun olduğu durumlarda bebekte sıkıntılar artar. Zira makat bölgesinde tahriş, kanama ve ağrılar oluşur. Bu durumlarda hemen doktor kontrolü gereklidir. Hemen nemlendirici krem, fitil gibi önlemlerle kabızlığa tedavisi başlatılmalıdır. Bazen de bebekler dışkı yapmaktan korkarlar ve tuvaletlerini reddederler.

Bebeklerin Kabız Olma Nedenleri?

Bağırsaklarda yaşanan sorunlar, doğuştan bağırsaklarda var olan sorunlar, bağırsak yavaşlığı, fazla süt, bebeğin sürekli katı gıda ile beslenmesi gibi durumlarda bebeğim kabız oldu sorunuzun cevapları içerisinde olacaktır. Bu yüzden sorunun nelerden kaynaklandığını gözlemlemelisiniz.

Bebeklerin Kabız Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kabız olduğunu bebeğinizin davranışlarından rahatlıkla anlaşılabilir. Bebeklerin her gün tuvalet çıkışları değişmiştir, kaka yapma esnasında zorlanma ve ağlama halleri içindeyse, kaka sertse yer yer kanlı ise ve bebek bu esnada huzursuz ve rahatsızsa bebeğin kabız olduğu anlaşılır.

  • Bebeklerde kabızlık huzursuzluk yaratıcı bir durum yaratır.
  • Durumu her şekilde doktor kontrolünde tedavi edilmelidir.
  • Bebeğin yedikleri ve içtikleri su dikkatle incelenmelidir.
  • Bebeklere kabızlık yaratacak yiyeceklerden uzak tutulmalıdır.

Özellikle bacaklarda dairesel hareketler yaptırmak bağırsak hareketlerini hızlandıracaktır. Bebeğin karnına hafif masajlar bu sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Eğer bebek katı mama ile besleniyorsa gerekiyorsa marka değişikliğine gidilmelidir. Ayrıca kabız yapan yiyecekleri kesip aksine bağırsakları hareketlendirici yiyecekler verilmesi ile bebeğinizi bu sıkıntısından kurtarılabilirsiniz. Ancak bebeğiniz bu kadar özenli beslenmeye rağmen yemek yiyemiyor ve kilo kaybetmeye devam ediyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Bol Sağlıklı Günler Dileklerimizle…

Bebek sağlığı kategorimizde yer alan tüm makalelerimiz bilgi amaçlı olup, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Bebeğinizin sağlığı için mutlaka doktorunuza kontrole götürmelisiniz.

Bebek sağlığı bölümümüz de yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER