Aşılama Adetin Kaçıncı Günü Yapılır?
Tüm şartlar oluştuğu andan itibaren en önemli konu aşılama takvimini hayata geçirmek olacaktır. Aşılama adetin kaçıncı günü yapılır sorusunun cevabı doktorunuzun kontrolleri sonucunda öğrenebilirsiniz. Doğru zamanda yapılan aşılama sayesinde uzun yıllar çocuk sahibi olamayan çiftler nihayet bebek sahibi olma imkanına sahip olacaklardır.
Aşılama nedir?
Aşılama uzun süre korunmasız ilişkiye girilmesi halinde hamilelik durumu olmayan kişilerde uygulanır. Hamile kalınması için sıklıkla kullanılan yöntemlerden birisidir. Bu yöntem eğer doğru şekilde uygulanırsa hamile kalmak mümkün olacaktır.
Yöntemin ilerleyişi basit olarak ifade edilirse baba adayından alınan sperm hücrelerinin uygun şartlar altında yıkanması ve sonrasında anne adayı rahmine bırakılması işlemi aşılamadır. Bu işlem ile hamile kalma oranı yüzde 30 oranında artırılabilir. Genel olarak tüp bebek tedavisi uygulanmasını istemeyen hastalarda bu bahsedilen aşılama tedavi yöntemi kullanılıyor. Aşılama ile gebe kalınması daha kolay bir hale getiriliyor.
Eğer 1 yılı aşkın süredir korunmasız ilişkiye girildiği halde hamilelik gerçekleşmiyor ise bu yönteme başvurulabilirsiniz. Bu yöntemin başarılı olması için titizlikle hareket edilmesi önemlidir. Uygulamanın yapılacağı gün de dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Eğer doğru günde uygulama yapılırsa başarı oranı çok daha fazla olacaktır.
Aşılamanın yapılacağı gün büyük önem taşıyor
Aşılama günü önemli noktalardan birisidir. Doğru zamanda yapılan aşılama tedavisi ile gebe kalma ihtimali yüzde 30 hatta bazen 40 düzeyine kadar artırılabilir. Bu ise anne baba olmak isteyen bireyler için bir umut olmaktadır. Bu tedaviye başlamadan önce bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
İlk önce bu tedavi yöntemi tüp bebek yöntemine gerek duyulmadığı durumlarda tercih edilmelidir. Diğer önemli nokta ise eğer 4 deneme sonunda halen hamilelik gerçekleşmiyor ise bu tedavi yönteminden tüp bebek tedavi yöntemine geçilmelidir.
Gün seçimi doğru yapılmalıdır. Doğru gün seçimi aşılamanın başarılı olması için çok önemlidir.
Aşılama âdet kanaması başladığı an başlamalıdır. 2 hafta boyunca devam etmelidir. Bu süreç hastanın kendini koruması önem taşıyor. Aşılama süreci boyunca gerekli kontroller için doktora gözükmek gereklidir.
Aşılama için en uygun gün hangisidir?
Aşılamanın âdet kanamasının hemen ardından başlaması gerekiyor. Genel olarak âdet kanaması başladığı an hastanın doktoru ziyaret etmesi gerekir. Doktor kontrolü altında âdet kanamasının 3. gününde aşılama işlemlerine başlanır. 3.gün bazı durumlarda 5.güne de çekilmektedir. Bu hastaya ve doktorun tercihine bağlıdır.
Yumurtalar belirli büyüklüğüne ulaşana kadar hormon ile desteklenecektir. Hormonlar ile desteklenen yumurtalar gerekli büyüklüğe ulaşınca çatlatılır ve hastanın eşinden alınan spermler yumurtaya enjekte edildikten sonra aşılama işlemi sona ermiş olacaktır.
Tüp Bebek kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.