13 Ekim Pazar 2024
AnasayfaKadıncaTüp Bebekte Başarı Oranları

Tüp Bebekte Başarı Oranları

Tüp Bebekte Başarı Oranları

Anne olmak her bayanın en büyük hayalleri arasında yer almaktadır. Zaman zaman birtakım problemlerden dolayı bazı kadınlar bebek sahibi olamaz. Ancak gelişen teknoloji ile bu durum artık imkânsız değildir. Çünkü artık bu konu üzerine çok fazla çalışma ve çok fazla buluş meydana gelmektedir. Tüp bebekte başarı oranları geçmişe göre daha yüksek oranlarda yer almaktadır.

Tüp bebek tadavisinde yaşanan olumsuzluklar başında yanlış embriyo tedavisi veya yanlış ilaç tedavisidir. Yanlış ortamlarda bulundurulan embriyo kalınlaşır. Bunlar tüp bebek başarısızlığın en önemli etkilerindendir. Çikolata kistleri de başarısızlığa sebep olmaktadır. Embriyo kalitesinin düşük olması rahme tutunmaması gibi sorunlar tüp bebekte sıkıntıya yol açmaktadır.

Tüp bebek tedavisinde annenin yaşının önemi

Tüp bebek tedavisinde başarı oranlarının artması kişilerin yaşlarına da oldukça etkilidir. 30 yaşın altında olan kadınlar için bu oran %65 lere kadar çıkmaktadır. 35 yaş civarında ise bu oran ortalama %40 civarındadır. 40 lı yaşlarda ise %15 olarak karşımıza çıkabilmektedir.

“Unutmayınız ki tüp bebekte nasıl başarı doğalsa başarısızlıkta aynı derece doğaldır.”

Bebek sahibi olabilmeniz için günden güne birçok yöntem ortaya çıkarak gelişme göstermektedir. Bu tedavi yöntemlerinden size en uygun olan tedavi yöntemini seçerek bebek sahibi olabilmeniz mümkündür. Tüp bebek nedir? sorusunun tanımı ise anne ve baba adaylarından sperm örnekleri ve yumurta alınarak laboratuvar ortamında döllenme işlemleri gerçekleştirilerek anne rahmine transferinin yapılması işlemidir.

Fakat zaman geçtikçe ve bu problemler çoğaldıkça kısırlık sorunlarını ortadan kaldırmak ve çözüme kavuşturmak için sıklıkla kullanmaya başlanmıştır. Yapılan araştırma sonuçlarına göre %80 oranında kısırlığın ortadan kaldırıldığı gözlemlenmiştir. En başarılı yöntemler arasında tüp bebek tedavisi yer almaktadır. Bebek sahibi olmak isteyen çiftler bir sene boyunca düzenli cinsel ilişkiye girerek hala hamilelik sağlanmıyorsa bu gibi durumlarda tüp bebek tedavisine başlanılması önerilmektedir.

Tüp bebek tedavisi nasıl uygulanır?

Tüp bebek tedavisi uzun bir süreçtir. Beş aşamalı olarak uygulanmaktadır. Bütün tüp bebek tedavi merkezlerinde aşamalı olarak uygulanmaktadır. Öncelik olarak tüp bebek tedavisine başlamadan önce tüp bebek ile ilgili olan bütün süreçleri bilmeniz ve bu konu hakkında araştırma yapmanızda fayda vardır. Doktorunuz ile görüşüldükten sonra tüp bebek tedavisine uygun olan çiftlerin tedavi süreci başlar ve uygun olan ilaç prosedürü belirlenir. Bu aşama tüp bebek tedavisindeki en önemli süreçtir. Çifte uygun olarak belirlenmiş olan tedavi yöntemleri başarı oranlarını da kat kat artırmaktadır. Anne adayları adetinin 2.ci veya 3.cü gününde tedaviye başlamaktadır.

Tüp bebek tedavisinin aşamaları

  • Yumurtalıkların uyarılması: Tüp bebek tedavisinde birden fazla yumurta elde etmek için uygulanan yöntemdir. Bu süreç içerisinde anne adayının en sık merkeze gittiği dönemdir. Yumurta gelişimi kontrol altına alınır.
  • Yumurtaların toplanması: Yumurtalar istenildiği boyutta büyüdüğü zaman yumurtaların çatlatılması gerekmektedir. Bu da iğne aracılığıyla olmaktadır. İğne uygulaması olduktan 35 dakika sonra yumurta toplama aşamasına geçilmektedir.
  • Döllenme aşaması: Elde edilen yumurtalardan en uygun olanları seçildikten sonra döllenme aşamasına geçilecektir.
  • Embriyo transferi: Tüp bebek tedavisinin son aşama evresidir. Embriyo anne adayına transfer edilir. Herhangi acı ya da ağrı hissetmez. 12 gün beklendikten sonra da test yapılır.

Tüp bebek kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Önceki içerik

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER