Kadife Ceket Nasıl Ütülenir?
Kadife ceketlerin karşı konulamaz şıklığını anlatmaya gerek yok. Bu kumaşların en büyük sorunlarından biri ütülenme esnasında yaşanan zorluğudur. Bu yazımızda şıklığınızın aktörlerinden olan Kadife ceket nasıl ütülenir sorusunun cevabını bulacağınıza emin olabilirsiniz.
Bu denli şık kıyafetler giymenin elbette yanında getirdiği bazı sorunları olacaktır. Bu sorunların başında ise tahmin ettiğiniz üzere ütüleme işlemidir. Kadife kumaşının diğer kumaşlardan en bariz özelliği sahip olduğu yumuşak ve uzun liflerdir.
Geçmiş zamanlarda kadife kumaşları genelde ipek ve pamuktan dokunurken bugün üretiminde daha çok naylon ve türevi maddeler tercih edilmektedir. Yüksek derecelerdeki ısıya maruz kalmış bir kadifenin yapısında bozulmalar meydana gelecektir. Bunun sebebi bu kumaşların pamuklu kumaşlar gibiye ısıya dayanıklı olmamasıdır. Bu sebeple ütülemesi yapılırken büyük bir titizlik ve dikkat ile yapılmalıdır. Kesinlikle kadife kumaşının direk ütü ile temas ettirmeyiniz. Aksi takdirde kumaş zarar görecek, sertleşecek ve parlayıp hiçte hoş olamayan bir görüntü ortaya çıkacaktır.
Her evde rahatça bulunabilen pamuklu tülbentlerden kullanarak bu sorunu rahatça aşabilirsiniz. Ayrıca kadife kumaşları ütülenirken kırışıkların ütü baskısı ile değil daha çok buhar yardımıyla giderilmesine de dikkat edilmelidir.
Kadife ceketler nasıl ütülenmelidir
İlk olarak ceketinizin üzerinde bulunan ütüleme ile ilgili ibare ve talimatları bulunduran etiket dikkatlice okunmalıdır. Talimatta belirtilen ütü ısısı sıcaklığını ayarladıktan sonra ceketinizin astarı dış tarafa gelecek şekilde ütü masasına koyunuz. Sert ve darbelerden kaçınarak ceket astarında oluşmuş kırışıklıkları buhar yardımıyla gideriniz ve yırtmaç kısmının ütüsünü yaparken ütü ucunu hafifçe dikişleri açmada kullanabilirsiniz.
Astar kısmının ütüsü tamamlandıktan sonra sıra ceketin dışa gelir. Ceketi ters çevirip dışı üste olacak şekilde ütü masasına sermelisiniz. Üzeri tamamen kapatacak şekilde pamuklu tülbent serdikten sonra göğüs kısmından başlayarak buhar kullanarak kırışıklıkları açmalısınız. Bu işlemler sırasında ütü kumaşa kesinlikle bastırılmamalıdır. Aksi takdirde en ceket yüzeyinde iz kalması gibi sonuçlar ortaya çıkacaktır. Düğme kenarı gibi zor kısımlarda ütüyü bastırarak ütü yapmanız durumunda kadife kumaş ezilecektir. Bu sebeple kumaşta parlamaya sebep olacaktır.
Ceketin yakası ütülenirken düz bir vaziyette ütü masasına serdikten sonra üzerine pamuklu tülbent koymalısınız. Ütünün buharı ile yakadaki kırışıklıklarda giderildikten sonra ceketimizin ütüsü nihayet bitti. Sağlıklı ve güzel günlerinizde ceketinizi artık giyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.
Nasıl Yapılır bölümümüz için sizin tarafınızdan yapılmış olan ve ustalık isteyen maharetlerinizi BURADAN bizlere ulaştırarak sizin adınıza yayınlayabiliriz.