12 Ekim Cumartesi 2024
AnasayfaSağlıkDiş Bakımı Nasıl Yapılmalı

Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı

Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen kişiler diş doktorları tarafından önerilen diş bakım yöntemlerini uygulamalıdır. Ağız bakımınıza gerekli önemi göstererek dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalısınız. Düzenli ve periyodik olarak diş hekimi muayenesinden geçmeniz diş sağlığınız için oldukça önem taşır. Diş bakımı nasıl yapılmalı yazımızda ağız ve diş sağlığı hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Diş bakımının yapılması, diş sağlığının korunması için özellikle florürlü diş macunlarını tercih edebilirsiniz. Yumuşak kıllı diş fırçası yardımı ile dişlerinizi günde en az 2 kez olmak üzere 45 derecelik açıyla yukarı aşağı hareketlerle hassas şekilde fırçalayabilirsiniz. Her bir dişin ön ve arka yüzeylerinin yanı sıra çiğneme yüzeylerini yeterli miktarda fırçalamanız gerekmektedir. Diş fırçası ve dil temizleyici kullanarak dil temizliği yapabilirsiniz.

Diş bakımında önemli detaylar

Tartar oluşumunun önüne geçebilmek için fırçalama sonrasında diş arasında kalan atık maddeleri diş ipi yardımıyla temizleyebilirsiniz. Diş fırçalama işlemi bittikten sonra etkili ağız bakım uygulaması için ağız bakım suları kullanabilirsiniz. Dişlerde leke oluşumuna sebep olan aşırı çay ve kahve tüketimi minimum seviyeye indirilmelidir.

Sigara tüketiminden de olabildiğince uzak durulmalıdır. Özellikle çocukluk döneminde içtiğiniz suyun florür oranına dikkat etmeniz gerekir. En az 6 ayda bir olmak üzere diş bakımı muayenelerini düzenli bir şekilde yapmanızı öneriyoruz.

Diş bakımı uygulaması

Diş bakımı yöntemleri özellikle çocukluk döneminden başlamak üzere yaşam boyunca uygulanmalıdır. Dişlerinizi koruyan özel bakım uygulamaları diş kayıplarının önüne geçerek ağız ve diş sağlığınızı korur.

Yetişkinlik döneminde ağız ve diş bakımı

Yetişkinlik döneminde yeterli D vitamini, kalsiyum, fosfor takviyesi yaparak diş çürümelerinin önüne geçebilirsiniz. Diş eti hastalıklarının görünme riskini minimum seviyeye indirerek diş iltihaplarının oluşumunun önüne geçen ağız ve diş bakımı yöntemleri sayesinde diş altında gizlenen plaklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Hamilelik döneminde diş tedavisi uygulamalarından mecbur olmadıkça uzak durmalısınız. Diş taşı, plak oluşumu var ise diş hekimine başvurularak diş plaklarının temizletilmesi, diş bakımı uygulamalarının yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Son olarak bilmelisiniz ki dişlerimiz yüzümüzde ki en can alıcı noktalardan biridir. Gülümsemenize, konuşmanıza bile etkisi olan bir unsurdur. Diş sağlığı ve diş bakımı kesinlikle önemsenmesi gereken bir olaydır.

Sağlık Bilgileri bölümümüzde yer alan makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sağlık bilgileri kategorimizde yer alan tüm makalelerimiz bilgi amaçlı olup, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER