15 Eylül Pazar 2024
AnasayfaPratik BilgilerCam Temizliği Nasıl Yapılır

Cam Temizliği Nasıl Yapılır

Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Camlarda oluşan lekeler biz bayanların canını en sıkan durumlardan birisidir. Bu yazımızda sizlere cam temizliği nasıl yapılır sorunuza cevap vermeye çalışacağız. Evinin dış mekân güzelliğine önem veren bayanlar için ve özenle diktirdiğiniz perdelerin tüm göz alıcı güzelliğini bitiren bir durumdur.

Cam temizliği diğer temizlik türlerine göre daha zahmetli olan bir durumdur. Camın özelliğinden dolayı daha çabuk leke tutması veya temizlenirken uygun malzemelerin kullanılmaması durumunda temizlenirken kirlenen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden sizlere önereceğimiz malzemeleri kullanmaya özen gösteriniz.

Cam temizliğine başlamadan önce camlardaki tozun alınması gerekmektedir. Kaba pisliği almadan temizliğe başlamanız sizi daha çok yoracağından dolayı mutlaka bir camları ıslak bir mikrofiber cam bezi veya süngerli camsil ürünü ile temizleyiniz.

Bu işlemden sonra cam yüzeyine özel olarak üretilmiş camsuyunu sprey modunda sıkınız. Camlarınız çok kirli değil ise gazete ile silerek camlarınızın ne kadar temiz olduğuna inanamayacaksınız.

Cam yüzeyin çok kirli olması durumunda mikrofiber cam bezi veya Güderi ile silmelisiniz. Her iki ürünün özelliği hav veya iplik parçaları bırakmama özelliğinden dolayı tercih edebilirsiniz.

Silikon içeren genel temizleyici ürünü kullanarak camlarınızın kirlenmesi kısa vadede engelleyebilirsiniz. İçerdiği kimyasallar sayesinde bu ürünler tozu ve suyu itme özelliğine sahiptirler. Camlarınızı bu ürünü kullanarak temizlerken mutlaka mikrofiber bez veya güderi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Duşakabin camı temizliği

Duşakabin camları bolca suya maruz kaldıklarından dolayı su lekesi ve kirece bağlı lekeler ortaya çıkmaktadır. Temizliğe başlamadan önce mutlaka temizlik eldiveninizi yanınızda bulundurunuz. Duşakabinde kireçli sudan dolayı oluşan lekelerin temizliği kimyasal madde içeren kireç sökücü ürünlerini kullanmak zorunda kalacağız. Cildinize tahrişe yol açmaması için mutlaka temizlik esnasında temizlik eldiveni kullanmaya özen gösteriniz.

Kireç sökücü ürününü sprey modunda yaklaşık 50cm uzaktan duşakabine yukardan başlayacak şekilde sıkınız. Bir gazete veya bez yardımıyla çok fazla bastırmadan cam yüzeyini hafifçe siliniz. İnatçı leke olarak bilinen kireç lekesini temizlemek sizi uğraştıracaktır. Bu işlemi yeniden yapınız bu sefer kireç sökücü ürününü sıktıktan sonra 3-4 dakika kireç lekelerinin çözülmesi için beklemeniz gerekmekte. Sonra duş başlığını kullanarak suyla yukardan aşağı doğru olacak şekilde yıkayınız. Bu işlem bittikten sonra mikrofiber bez ile kuruladıktan sonra duşakabin camlarınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. En az 10 günde bir duşakabin cam temizliğini yapınız. Süreyi uzatmak sadece sizi bir sonraki temizliğinizde daha çok yoracaktır.

Camdaki yağ lekesi temizliği

Camlarda oluşan yağ lekelerinden kurtulmak için temizlik yapacağınız suyun içerisine amonyak dökmek olacaktır. Amonyak içerdiği bileşenler sayesinde yağ lekelerine karşı mucizevi bir temizlik ürünüdür. Amonyak kesinlikle tek olarak kullanılmaması gereken bir ürünüdür. Su ile birlikte kullanılmalı ve sadece su ile temizlenmelidir.

Cam temizliğinde dikkat edilmesi gereken durumlar

Camları dışardan silmek için özel olarak üretilmiş çift taraflı mıknatıslı temizlik bezlerini kullanabilirsiniz. Bu bezlerden temin edemeyen meleklerimizin marketlerde satılan teleskopik saplı cam temizleme fırçalarını da kullanabilirler.

Cam temizliğinde kesinlikle krem temizleyici kullanılmamalıdır. İçeriğindeki kimyasal tortular camınızın çizilmesine neden olacaktır.

Pratik bilgiler kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER