25 Kasım Pazartesi 2024
AnasayfaKadıncaTüp Bebek ve Sonrası

Tüp Bebek ve Sonrası

Tüp Bebek ve Sonrası

Tüp bebek günümüzde en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır, peki Tüp Bebek ve Sonrası Yapılması Gerekenler nelerdir? Bu alanda hizmet veren birçok kurum bulunmaktadır. Kurum seçiminde mutlaka yasal olarak hizmet veren noktalardan hizmet almaya özen gösterin. Çünkü bu işlem uzmanlık gerektiren bir durumdur.

Gerekli testlerin ve tedavinin başarı ile uygulanabilmesi için mutlaka detaylara önem verin. Tüp bebek tedavi yöntemlerinden yararlanmak istediğinizde en az 1 yıl boyunca normal yolla bebek sahibi olamayan çiftler başvuru yapabilir. Tüp bebek tedavisine başlanmadan önce erkek ve kadın için hamile kalabilmesi için bazı tıbbi işlemler uygulanır. İlk önce baba adayının sperm sayısına bakılır sonra anne adayının da tıkalı kanalların yıkama işlemi yapılacaktır. Bu aşamalar sonrası hala bebek sahibi olunamıyor ise tüp bebek tedavisine başlayabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi

Tüp bebek tedavisi aşamasında anne adayının yumurtalarının olgunlaştırılması ilk aşamalar arasında yer alır. Daha sonra belirli bir süre sonunda yumurtalar toplandıktan sonra baba adayından alınan sperm ile döllenme işlemi yapılır. Elde edilen embriyolar anne rahmine titiz bir şekilde yerleştirilir. Bundan sonraki aşama bekleme aşaması olarak geçer. 15 gün sonunda sonucun negatif mi pozitif mi olduğuna bakılacaktır. Eğer sonuç pozitif ise bundan sonraki aşamada anne adayına çok iş düşmektedir. Verilen önerilerin hepsini düzenli olarak yerine getirmesi hamileliğin daha kaliteli geçmesine neden olacaktır.

Tüp bebek tedavisi sonrası neler yapılmalı

Tüp bebek tedavisi sonrası anne adayı kesinlikle ağır kaldırmamalı ve belirli bir süre dinlenmelidir. Özellikle ilk 3 ay büyük önem taşıyor. Bu 3 ay içerisinde ani hareket yapmaktan kaçınılmalı, ağır spor hareketleri yapmamalı ve kendinize dikkat etmelisiniz. Ayrıca doktorunuzun önerdiği tüm ilaçlar da düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Bu süreçte embriyonun yumurtaya tutunma olasılığı daha yükselecek ve başarı oranı da artacaktır.

Dengeli beslenmeye özen gösterin

Tüp bebek sonrası uzman hekimler anne adaylarına ciddi bir beslenme önerisi yapar. Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Özellikle vitamin açısından zengin olan yiyeceklerden düzenli bir şekilde tüketmeye özen gösterin. Özellikle de omega 3 açısından yeterli beslenme yapan anne adaylarının hamilelik oranlarının yükseldiği de bilinmektedir.

Bol su tüketin

Su insan hayatının en önemli etkenlerinden biridir. Bundan dolayı tüp bebek sonrası da bol su tüketimi yapmanız gerekiyor. Hamilelik dönemi içerisinde günde sıcaklık durumuna göre 2,5 litre tüketilmesi gerekir. Özellikle yaz ayında ise 3 litreye kadar su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Alkol ve sigara kullanmayın

Bu aşamada alkol ve sigara kesinlikle kullanmayın. Özellikle de sigara içilen ortamlardan da uzak durun. Bu sayede sağlıklı bir dönem geçirebilirsiniz. Sigara ve alkol insan hayatını olumsuz olarak etkileyen unsurlar arasında yer aldığından dolayı özellikle hamilelik döneminde de ciddi sorunlara yol açabilir. Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmanız gerekiyor. Doktorunuzun önerdiği ilaçlar dışında kesinlikle ilaç kullanılmaması gerekiyor. Verilen ilaçlar bu süreç içerisinde hamileliğin oluşmasına yardımcı olması ile bilindiğinden dolayı düzenli kullanılması gerekiyor. Bu dönemde ağrı ve benzeri durumlar için ilaç kullanmak zorunda kalırsanız bunun için doktor kontrolünde bilgi alınarak uygulanması doğru bir adım olacaktır.

Embriyo transferi sonrası kanama

Anne adayına embriyo transfer işlemi yapıldıktan bir süre sonra kanama yaşanması çok normal bir durumdur. Bu kanama embriyonun rahme tutunması olarak değerlendirilmektedir. Ancak bunun dışında herhangi bir nedene bağlı olarak kanama var ise mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Tüp Bebek kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER