25 Kasım Pazartesi 2024
AnasayfaKadıncaKadın HastalıklarıGenital Herpes Rahatsızlığı

Genital Herpes Rahatsızlığı

Genital Herpes Rahatsızlığı

Genital Herpes rahatsızlığı bulaşıcı bir hastalıktır. Cinsel ilişki esnasında dokunma yoluyla bulaşmaktadır. Özellikle eşler arasında yayılma gösterir. Ayrıca bulaşması için, enfeksiyonun aktif olmasına da gerek yoktur. Yani hastalığı taşıyan kişinin cinsel organının etrafında sivilceler, uçuklar görülmesine gerek yoktur. Özellikle ağız, gözler ve genital organlar gibi ıslak bölgelere virüsün bulaşması ve yayılması kolaydır.

Genital herpes rahatsızlığı tekrarlar mı?

Bu rahatsızlık iyileşme sürecinden sonra da tekrarlamaktadır. Genital Herpes hastalığına bir kez yakalanmış hastaların yüzde 70-80’inde hastalığın ilk çıktığı yerden tekrar çıkmaya başladığı ve bazen daha da ilerlediği görülmektedir. Tekrarlayan Herpes’ler bir öncekine göre daha acısızdır.

Nasıl bir tedavi yöntemi izlenmeli

Antiviral ilaçlar yani virüslere karşı etkili olan ilaçlar kullanılarak Genital Herpes hastalığının tedavisi yapılmaktadır. Bu ilaçlar atağın şiddetini ve süresini arttırmaktadır. Yılda 6’dan fazla atak geçiren kişilerin düşük dozda ama sık sık kullanması önerilmektedir, bu tedavi atakların sıklığını azaltacaktır. Bunun dışında kullanılan iç çamaşırı ile ilgili tavsiyeler, alınan duşların ılık olması, lezyonların üzerine soğuk kompres yapılması gibi tedavi yöntemleri acıları ve ağrıları hafifletecektir.

Genital Herpes Hastalığı insanın yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olması dolayısıyla ve tekrarlayarak sürekli acı ve ağrılara sebep olması dolayısıyla, dikkat edilmesi ve olabildiğince kaçınılması gereken bir hastalıktır. Cinsel ilişkiye girmeden önce, iki tarafın da bu hastalıkla ilgili testleri yaptırması tavsiye edilmektedir. Bu hastalık bazı insanlarda aktif değildir ve ağrıya neden olmamaktadır, fakat bazı insanlarda da ciddi ağrılara sebep olduğu unutulmamalıdır.

Bol Sağlıklı Günler Dileklerimizle…

Kadın hastalıkları kategorimizde yer alan tüm makalelerimiz bilgi amaçlı olup, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Kendi sağlığınız için mutlaka doktorunuza kontrole gitmelisiniz.

Kadın Hastalıkları bölümümüzde yer alan makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER