20 Eylül Cuma 2024
AnasayfaBebekBebeğimi Güvenli Beslemek

Bebeğimi Güvenli Beslemek

Bebeğimi Güvenli Beslemek

Çoğu bebeğin hem fiziksel hem zihinsel gelişimi zaman geçtikçe değişiklik gösterir. Bebeklerin ilk 6 ayı anne sütü ile beslenmesi gerekir. Genel olarak bebeklerin emme sıklığı 6 ay ve 2 yaş arasıdır. Bebekler bu zaman aralığında düzenli ve dengeli bir şekilde anne sütüyle beslenmelidir. Anneler emzirmeyi bıraktığı zaman bebeğimi güvenli beslemek için ne yapmalıyım tarzında aklında bazı sorular oluşur.

Bebeklerin kahvaltısı nasıl olmalı, ne yemeli, hangi aralıklarla yemesi gerekir gibi pek çok soruyla kafalarını doldururlar. Bebek gelişiminin en önemli olanı ise bebeğin beslenmesinin dengeli ve düzenli olmasıdır. Ve anne adaylarının da bebekler için belirlenmiş olan beslenme tablolarına uymaları gerekir.

Yenidoğan bebeklerde beslenme nasıl olmalı

Bebekler doğdukları zaman dünyaya aç bir halde gelirler. Ve doğumdan yaklaşık 30 dakika sonrasında bebekler annelerinin onları emzirmelerini bekler. Anne sütünün ilk tadını alan bebekler emme isteğini daha da arttıracaklardır. Çünkü bir anne ne kadar emzirirse sütü de durmadan yenilenecektir. Bebek için de o kadar lezzetli olacaktır. Yeni doğan bir bebek ilk haftalarında günde ortalama 8 ya da 12 kez emer. Bebeklerin İlk zamanlar emmeleri daha uzundur.

Anne bebeğimi güvenli beslemek için ne yapmalıyım diye düşünüyorsa emzirme esnasında bebeklerin konforunu sağlamalıdır.

Bebeklerde ek gıdaya geçiş

Bir bebek eğer 6 ayını doldurduysa ona az az ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. Fakat ek gıda vermeye başladığınızda anne sütünü kesmemelisiniz. Çünkü anne sütü bebek için hala en temel doğal besin ögesidir. Bebeğimi güvenli beslemek için ne yapabilirim sorusunu soran anneler mutlaka 2 yaşına kadar anne sütünü düzenli aralıklarla vermeniz gerekir. Ek gıdaya geçiş esnasında ilk olarak bebeğinizi sıvı besinlerle alıştırabilirsiniz. Bebeğinize ek gıda zamanında çok şekerli, tuzlu tarzda yiyecekler verilmemesi çok önemlidir. Ayrıca bebeğinizin daha da sağlıklı beslenmesini istiyorsanız onlar için yoğurt mayalayabilir ve sebze çorbaları yapabilirsiniz.

Bebek Bakımı bölümümüzde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER