3 Ocak Cuma 2025
AnasayfaPratik BilgilerYağlı Boya Kokusu Nasıl Çıkar

Yağlı Boya Kokusu Nasıl Çıkar

Yağlı Boya Kokusu Nasıl Çıkar?

Bu yazımızda meleklerimiz için evini tadilat yaparken sıkça yaşanan yağlı boya kokusu sorununu nasıl üstesinden geleceğimizi anlatacağız.

Yağlı boyalar hem dayanıklılık hem de silinebilme özellikleri olduğundan hemen her alan için tercih edilmektedir. Kolay temizlik yapılması, nemden etkilenmemesi gibi etkenler sebebiyle de yağlı boya tercihi ön plandadır. Yağlı boya yapılırken tiner kullanılması uygulanan alanda kuşkusuz rahatsız edici bir koku yaratır. Hatta bu kokunun teneffüs edilmesi sağlık açısından da zararlıdır.

Bu sebeple de ortamda kalan bu kokunun giderilmesi için bir şeylerin yapılması gereklidir.

Yağlı boya kokusunun çıkması için her şeyden önce mekânın havalandırılması en önemli noktadır. Sürekli bir hava sirkülasyonu sağlanmalıdır. Böylelikle kokuyu yapan maddeler buharlaşır ve kokunun etkisi azalmaya başlar. Havalandırmaya rağmen tam anlamıyla kokunun çıkması olası değildir. Böyle durumlarda su dolu bir tencere veya kâse içerisine amonyaklı suyu karıştırarak boya yapılan alanın bir köşesinde koyarak bir süre bekledikten sonra odadaki boya kokusunun azaldığını hissedeceksiniz.

Soğan ile yağlı boya kokusu nasıl çıkar?

Yağlı boya kokusunu teneffüs etmek rahatsız edici bir durumun dışında sağlık açısından da uygun olmadığından dolayı boya yapılırken evde çocuk olmamasına dikkat etmelisiniz.  Kokunun azalması adına bazı yöntemler vardır ki bunlardan biri soğandır. Soğanı ortadan ikiye bölüp su dolu bir tencere veya kâse içerisine koyarak bekletmeliyiz. Etkisini kısa sürede hissedeceksiniz.

Yağlı boya kokusundan bir an önce kurtulmak için marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz ve kokusunu sevdiğiniz bir oda kokusu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer odanın havalandırılması konusunda sıkıntı yaşanıyorsa oda kokusunu boyalı alanda kullandıktan sonra odanın kapısını kapatmalısınız. Yağlı boya kokusuna baskın bir koku seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Yağlı boya kokusu oldukça rahatsız edicidir. Boyayı inceltmek için kullanılan tiner bu kokunun rahatsızlığını biraz daha arttırmaktadır. Bu yüzden boya yapılan alanın havalandırılması gerekmektedir. Odada boya kokusu çıkmadan içeriye girmemeye dikkat etmelisiniz.

Boya kururken bu kimyasallar havaya karışır ve orada bulunan kişiler tarafından soluk alıp verme şeklinde emilimi yaşanır. Yağlı boyalar hem kullanımı hem temizlenmesi kolay olduğundan çokça tercih edilmektedir. İçine çözücüler konmasının nedeni ise çok daha güzel yayılmasının sebebidir.

Pratik Bilgiler kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER