26 Kasım Salı 2024
AnasayfaSağlıkIhlamurun Faydaları ve Kullanımı

Ihlamurun Faydaları ve Kullanımı

Ihlamurun Faydaları ve Kullanımı

Ihlamur ağaçları ortalama 25-50 metreye kadar uzunluktadır. Ihlamur ağacının çiçeklerinin hoş bir kokusu vardır. İnsan sağlığı için ıhlamurun faydaları herkes tarafından bilinmektedir.

Özellikle kış aylarında yapraklarından yapılan ıhlamur çayları çok fazla tüketilmektedir. Sağlık açısından çok faydalı olan bu çay, kış aylarında bal ve limon ile karıştırılarak içilmektedir.

Ihlamur çiçekleri mevsimi geldiğinde bal arıları için de bir besin kaynağıdır. Ayrıca ıhlamurun yapraklarından çeşitli hastalıklara iyi gelen macunlar yapılmaktadır. Kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olmakla birlikte, önemli bir A vitamini deposudur. İçeriğinde B6 vitamini de mevcuttur. Ayrıca tanen ve glikoz içerir. Kullanımı en çok yaprakları kaynatılarak demlenir ve limon veya bal karıştırılarak içilir.

Ihlamurun Faydaları

Ihlamur soğuk algınlığından ve yaygın salgın hastalıklardan korunmak için tüketilir. Ihlamur üşütmeden kaynaklanan öksürüğü yatıştırır. Neden olan bakteri ve mikropları vücuttan atar, kan dolaşımının hızlanmasını sağlar, üşüme sorunu yaşayan kişilerin bu sorunu çözmesine yardımcı olur. Metabolizmayı kuvvetlendirir, stresi giderir, hazırlanan ıhlamur çayının içerisine karanfil atıldığında sinir üzerinde daha fazla etki göstererek sakinleştirir.

Cilt sağlığına yardımcı olur, göz kapaklarının kenarlarında oluşan bakteri veya çapakların temizlenmesini gözlerinizi kapattıktan sonra kaynatılan ıhlamur yapraklarının suyunu pamuk yardımı ile silerek giderebilirsiniz. Saç sağlığı için de iyi gelmektedir. Ihlamur suyu ile saçlarınızı yıkarsanız, doğal bir görünüm ve sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

Zararlı bakteriler ve serbest radikallerden kafa derisini arındırır, kafa derisinde olan kaşıntıyı azaltır. Cilt lekelerine de faydalıdır, yaprakları yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra cilt lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Ihlamur dolaylı olarak kalp sağlığına da faydalıdır, damar tıkanıklıklarına engel olmaktadır.

Şifalı bilgiler kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Şifalı bitkiler kategorimizde yer alan tüm makalelerimiz bilgi amaçlı olup, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Mutlaka doktorunuzun onayı olmadan kullanmayınız.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER