30 Nisan Salı 2024
AnasayfaÇocukÇocuğunuz İçin Oyuncak Seçimi

Çocuğunuz İçin Oyuncak Seçimi

Çocuğunuz İçin Oyuncak Seçimi

Zihinsel ve bedensel gelişim çağındaki çocuğunuz için oyuncak seçimi çocuğunuzun yaşına uygun olan oyuncak tercihi ile başlar. Oyuncak seçiminizi yaparken unutmamanız gereken en önemli nokta oyuncağı çocuğunuza aldığınız gerçeğidir. Bazı ebeveynler kendi beğendiği oyuncakları çocuklarına alarak bu hataya düşmektedir.

Oyuncak seçiminde çocuğunuzun yaşına ve kişisel gelişimine yardımcı olabilecek oyuncakları seçmelisiniz. Maddi imkanlarınızın doğrultusunda çocuğunuza bilinen marka veya bilinen firmaların oyuncaklarını alınız. Unutmayınız ki çocuğunuza alacağınız kalitesiz, sağlıksız plastik ürünlerden yapılmış olan oyuncakların çocuğunuza zarar verebileceğini unutmayınız.

Oyuncak seçimi nasıl olmalı

Her oyuncağın üzerinde hangi yaş grubuna uygun olduğuna dair uyarısı etiketleri bulunmaktadır. Kesinlikle ufak parçalı, rahatsız edici sesli oyuncaklardan, şiddet içeren oyuncaklardan çocuklarınızı uzak tutmalısınız. Alacağınız oyuncağın onun hem kişisel gelişimine hem de bedensel gelişimine yardımcı olacak oyuncakları almalısınız.

Okul öncesi oyuncak seçimi

Anaokulu öncesi oyuncak seçimine çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu yaş aralığındaki çocuklar için alınması gereken oyuncak seçimi çok önemlidir. Oyuncak seçiminde zorlanıyorsanız eğer öğretmenlerden yardım isteyebilirsiniz. Alacağınız oyuncak türü çocuğunuzun özellikle kişisel gelişimine yardımcı olması gerekiyor. Özellikle büyük parçalı, plastik veya ahşaptan yapılmış Lego tarzı, zekâ gelişimini geliştirecek oyuncaklar tercih edebilirsiniz.

Çocuğunuzun hayal gücünü zenginleştirecek olan oyuncakların başında oyun hamurları gelmektedir. Hayal gücünün gelişmesine ve el becerilerin artmasına yardımcı olan bu oyuncak grubunu alırken mutlaka kaliteli bir markanın ürününü almalısınız.

Erkek çocuğu için oyuncaklar

Özelikle erkek çocukları için oyuncak seçimi yaparken şiddet içeriği taşıyan (Kılıç-Tabanca vb..) oyuncakları çocuğunuzdan uzak tutmalısınız. Çocuğunuzun oynarken eğleneceği, kişisel gelişimine olumlu yönde etki edebileceğini düşündüğünüz oyuncakları almalısınız.

Kız çocuğu için oyuncaklar

Her ne kadar kız çocukları için bebek alınması çok normal durum olsa da farklı oyuncakların da alınması gerekiyor. Kız çocuklar için yapılan en büyük yanlışlıklardan biridir bu durum. Kişisel gelişimine katkı sağlayacak olan zekâ arttırıcı, el becerisine yardımcı olacak oyunları alınması çok önemlidir.

Son olarak ebeveynlerin unutmaması gereken durum, oyuncağı kendinize değil çocuğunuza aldığınız gerçeğini kabullenmeniz olacaktır. Oyuncağı almaya gittiğinizde yanınızda çocuğunuzda olursa oyuncağı onun seçmesine izin verebilirsiniz. Tabi ki sizin kontrolünüzde…

Çocuk gelişimi kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER