2 Mayıs Perşembe 2024
AnasayfaGezi & TatilEgenin İncisi Çeşme

Egenin İncisi Çeşme

Egenin İncisi Çeşme

Ege bölgesinin güzel şehri İzmir’in en güzel noktalarından biri olan Çeşme’nin adını bilemeyen kalmadı. Bu yüzden pek çok kişi de yaz tatilini geçirmek için Egenin incisi Çeşme ’nin yolunu tutuyor. Çeşme ise hem güzelliği hem de eğlenceli gece hayatı ile ziyaretçilerini mutlu etmeye devam ediyor.

Çeşme’ye ne zaman gidilir?

Çeşme yaz tatilini geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor. Fakat sakin bir tatil arıyorsanız ve yaz ortasında Çeşme’nin nüfusu sizi korkutuyorsa ilkbahar veya sonbahar aylarını da gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Ulaşım

Havayolu ile İzmir’e geldikten sonra Havalimanından Havaş servislerini kullanarak 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. İzmir otogardan Çeşme ilçe merkezine direk olarak hizmet veren servis otobüsleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İzmir üzerinden şahsi arabasıyla ulaşmak isteyen meleklerimizin ilk önce İzmir- Çeşme otoyoluna ulaşmaları gerekmektedir. Güzelbahçe, Urla ve Karaburun’u geçtikten sonra Çeşme merkeze yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Konaklama

Bu kadar çok turist ağırlayan bölgenin elbette konaklama seçenekleri de oldukça fazla! Beş yıldızlı otellerin yanı sıra, pansiyonlar ve apart otellerde de kalmanız mümkün. Üstelik bu otellerin dört mevsim boyunca ziyaretçilerini ağırlıyorlar. Eğer bütçeniz kısıtlıysa da mutlaka kendinize göre bir yer bulabilirsiniz.

Çeşme’de görülmesi gereken yerler

II. Beyazıd döneminde yapılan Çeşme Kalesi sizin için ilk duraklardan biri olabilir. Kalenin içerisinde Çeşme Arkeoloji Müzesi de bulunmaktadır. Ayrıca Erythrai Antik Kenti ise bölgenin en önemli tarihi miraslarından biridir. Doğal güzelliklere meraklı olan Altınkum Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelidir. Üstelik sıcaktan bunalanlar için burası aldığı rüzgarlar sebebi ile güzel bir kaçış noktası olacaktır. Ilıca plajı da deniz severleri oldukça mutlu edecek cinsten. Üstelik buranın suyunun romatizma, gut, raşitizm ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunun nedeni ise sudaki magnezyum, potasyum ve sodyum klorür oranının yüksek olmasıdır.

Ilıca Plajı ayrıca sörf yapanlara da ev sahipliği yapan yerlerden biridir. Üstelik ekonomik açıdan da civardaki plajlara göre daha uygundur. Aya Yorgi koyuda hem denizi hem de yeşilliği sayesinde sizi kendisine aşık edecek merkezlerden biridir. Eğer sakinliği huzuru veya kalabalıktan uzak kalmak istiyorsanız tercihiniz Delikli Koy olmalıdır. Ayrıca hayvan sever kimselerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri de Eşek Adası’dır. Burada hem denizin hem de hayvan sevgisinin tadına varacaksınız. Son olarak Slow Food hareketini Türkiye’deki ilk temsilcisi olan Germiyan Köyü de görmeniz gereken yerler arasında. Buranın resimlerle dolu evlerinin arasında gezmekten çok keyif alacaksınız.

 

Yöresel lezzetler

Öncelikle İzmir’e yakınlığı sebebiyle Çeşme’de de boyoz ve kumrunun tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunun dışında elbette Ege mutfağının hâkim olduğu Çeşme’de zeytinyağlı yemeklerin pek çok çeşidini bulabilirsiniz. Ayrıca Girit ezmesi, deniz börülcesi, cibes, arapsaçı ve kapari mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yerini alıyor. Bunun dışında elbette deniz mahsullerinin pek çok taze çeşidini de yemeniz mümkün!

Gece hayatı ve eğlence

Son olarak Çeşme turistler için eğlenceli ve haraketli bir gece hayatı sunmaktadır. Bu yüzden akşama kalmadan eğlence beach club’lardan başlamanız mümkün. Çeşme’de illa bütçenize göre bir bar bulabilirsiniz. Ayrıca yaz döneminde sıkça konserler ve festivallere da rastlamak mümkündür.

Yurt içi tatil kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Önceki içerik
Sonraki içerik

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER