30 Nisan Salı 2024
AnasayfaÇocukÇocuğum Çok Para Harcıyor

Çocuğum Çok Para Harcıyor

Çocuğum Çok Para Harcıyor

Çocukların hayatı henüz yeni yeni öğrendiklerini sizin sayesinde öğrendiğini unutmayınız. Özellikle hayatında hiç para kazanma ihtiyacı duymamış çocuklarınıza bu durumu öğretmeniz kolay olmayacaktır. Özellikle çocuğum çok para harcıyor diyen ailelerin önce çocuklarının harçlıklarını nasıl harcamaları konusunda yardımcı olmalıdır.

Bunu yaparken sürekli olarak çalışıp didindiğinizi, yorulduğunuzu anlatıp kendinizi acındırma durumuna düşmeyiniz. Tam tersi ona doğru şekilde para kazanmanın gerektirdiği şeyleri anlatmalısınız.

Çocuğunuzla konuşmayı deneyin

Çocuğunuzla konuşurken ona nasihat eder gibi değil, tutumluluk üzerine karşılıklı bir sohbet gibi eğitimini gerçekleştirmelisiniz. Para harcamamasına dair emirleriniz ve sinirli tavırlarınız sizi dinlememesine neden olacaktır. Sorduğu sorular olursa bunlara sabırla cevap vermeli ve hevesli olmalısınız.

Ayrıca sürekli olarak istediği şeyleri ona almak yerine, çocuğunuz için belirli bir cep harçlığı belirlemelisiniz. Kendi biriktirdiği paralar ile aldığı şeylere müdahale etmezseniz ve doğru bir harçlık miktarı belirlerseniz tüm parasını sürekli harcamak yerine istekleri için kenara ayıracaktır.

Tabii ki çocuğunuzun parayı doğru kullanmasını sağlamak isterken, kendiniz doğru bir şekilde harcama yapmazsanız ve sürekli olarak borçlar içinde kalır ya da paralarınızı saçarsanız pek de inandırıcılığınız kalmayacaktır. Siz kendiniz de gereksiz harcamalarınızı kısmalı ve çocuğunuza sizi örnek almasını sağlamalısınız.

Özellikle ailelerin bu konudaki hem hoşgörüsüz tavırları hem de kendi ceplerine dikkat etmemeleri çocuklarda büyük bir güvensizlik, anne baba sözüne karşı şüpheli yaklaşma gibi durumlara neden olmaktadır. İlk eğitimin ailede alındığı dikkate alındığında, çocuğunuzun sürekli sizi örnek alacağını ve bu nedenle onun davranışlarını etkileyen ilk kişilerin siz olduğunu aklınızda tutun.

Çocuk eğitimi kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER