30 Nisan Salı 2024
AnasayfaGüzellikEstetikKoltuk Altı Kararması

Koltuk Altı Kararması

Koltuk Altı Kararması

Kadınlar için ciddi bir problem olan koltuk altı kararması, özellikle yazın tam anlamıyla kâbusa dönüşebiliyor. Peki evde uygulanabilecek koltuk altı kararmalarına karşı doğal çözümleri sizin hazırladık. Özellikle yaz aylarında kolsuz giysilerde ya da denizde mayolu olma neticesinde göze batabilmektedir. Peki koltuk altı kararmasının altında yatan nedenler nelerdir?

Koltuk altı kararmasının sebepleri

Koltuk altı kararması genel olarak yazın çok fazla terleme, koltuk altını temizlerken jilet kullanma, kalitesiz ağda kullanımı gibi dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok nadir de olsa kullanılmakta olan birtakım ilaçlar, hormonsal bozukluklara bağlı olarak da görülebilmektedir. Peki koltuk altı kararmalarına karşı çözümler nelerdir?

Koltuk altı kararması için doğal çözüm önerileri

Koltuk altı kararmaları için çözüm olarak kullanılmakta olan ilaçlar ya da uygulanan tıbbi yöntemler, genel olarak olumsuz neticelere yol açmakta ve hatta bölgenin daha çok kararmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı doğal bir tedavi yöntemine başvurmak, çok daha faydalı olacaktır.

Patates
Koltuk altınızı ovuşturduğunuz ince bir dilim patates ile burada oluşan kararmaları gidermeniz mümkün. Bu işlem için her gün patates dilimi ile 10 dakika boyunca ovuşturmanız gerekiyor. Zamanla kararmanın geçtiğini siz de göreceksiniz.

Şeker
Koltuk altı kararmalarına karşı kullanılabilecek bir diğer etkili yöntem ise şekerdir. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı şekeri uygun bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Bu karışımı koltuk altınıza her gün düzenli bir şekilde uygulayın. Duş sonrası uyguladığınızda daha etkili sonuç alacağınızı belirtmek isteriz.

Süt
Sütün içeriğinde bulunan yağ asitlerinin ve minerallerin cildi aydınlatma gibi bir özelliği bulunmaktadır. 2 çorba kaşığı süt, 1 çay kaşığı lor ve 1 çorba kaşığı unu bir kabın içerisinde güzelce karıştırarak hamur kıvamına getirin. Hazırladıktan sonra koltuk altınıza uygulayın ve yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su ile güzelce yıkayın. Bu uygulama ile cildiniz ölü ciltten arınacaktır. Bu karışımı tam yağlı süt kreması ile uygulamanız halinde daha verimli sonuçlar alma imkânı bulabilirsiniz.

Estetik kategorimizde yer alan tüm makalelerimize BURADAN ulaşabilirsiniz…

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER